Ozerov vastas Ukraina agentuuri UNIAN küsimusele, millistel tingimustel võib Venemaa väed Ukrainasse sisse viia.

„Föderatsiooninõukogu andis Vene Föderatsiooni presidendile nõusoleku relvajõudude kasutamiseks eesmärgiga tagada inimeste elude kaitse... Me pole seda otsust muutnud,“ tuletas Ozerov meelde.

Täpsustavale küsimusele vastas Ozerov, et see ei puuduta mitte ainult Krimmi territooriumi, vaid kogu Ukrainat.

Ozerov rõhutas, et vastavalt Venemaa seadusandlusele otsustab jõudude ja vahendite, isikkooseisu, relvastuse ja sõjatehnika arvukuse ning jõu kasutamise koha üle Vene Föderatsiooni president iseseisvalt.

Küsimusele, kas Vene Föderatsiooni president võib viia väed igal hetkel Ukraina kaguossa, vastas Ozerov: „Teoreetiliselt jah.“ Seejuures väitis ta, et Venemaa ei ole huvitatud sõjalise jõu kasutamisest Ukrainas.

Ozerov ütles, et kommenteeris esmaspäeval rahuvalvejõudude võimalikku sisseviimist Ukrainasse, mida separatistid Venemaalt palusid.

„Mis on rahuvalvejõud? Need on selliste riikide vabad relvajõud ja sõjatehnika, kellele on antud õigus rahuvalveoperatsioone läbi viia. Ma tõin näite, ei kui me viisime läbi rahuvalveoperatsiooni Abhaasias ja Lõuna-Osseetias, oli see SRÜ riikide juhtide otsus, mis oli kooskõlastatud Ševardnadzega, kes oli Gruusia president,“ ütles Ozerov.

Ozerov märkis, et on olemas rahuvalveväed ÜRO raames, mida kasutatakse selleks, et taastada või toetada rahu teatud regioonis vastaspooli lahutades.

Ozerov rõhutas, et Venemaa võib rahuvalveoperatsioonist osa võtta ainult sel juhul, kui on olemas ÜRO julgeolekunõukogu või näiteks SRÜ sellekohane otsus.