Üksuse võrgulehel avaldatud kirjas väidavad veteranid, et olid sunnitud pöörduma presidendi poole pärast 14. juuli vahejuhtumit Viinis, kui üksuse endine komandör Mihhail Golovatov, keda kahtlustatakse 1991. aasta jaanuaris käsu andmises Vilniuse teletorni ründamiseks, lühiajaliselt kinni peeti, vahendab BNS.

Veteranide sõnul valmistab neile muret Leedu ja teiste Baltimaade reaktsioon Austria otsusele Golovatov vabastada.

"On alust arvata, et Leedu poliitilised jõud, kes lahendavad vastasseisu abil Venemaaga oma sisepoliitilisi probleeme ning üritavad lüüa kiilu Venemaa ja Euroopa Liidu vahele, ei peatu. Golovatovi vastu suunatud provokatsioon ei pruugi jääda ainsaks, kuna nad võivad astuda samme ka teiste 1991. aastal Vilniusse saadetud Alfa veteranide vastu," märgitakse kirjas.

Veteranide sõnul täitsid nad 1991. aastal Vilniuses tollaste seaduslike võimude käsku, samuti kinnitavad nad, et ei kasutanud lahinglaskemoona.

"Palume Teil põhiseaduse garandina hinnata rünnakuid Vene kodaniku vastu, mis kahjustavad Venemaa huve ja solvavad Alfa veterane," seisab kirjas.

Golovatov oli 13. jaanuaril 1991 Vilniuse teletorni rünnanud eriüksuse komandör. Rünnakuööl sai surma 14 ja haavata üle tuhande inimese.