Erapooletu raadiojaama Ehho Moskvõ teatel oli Punasele väljakule kogunenud kümmekond inimest, kes üritasid Hodorkovski vahistamise kuuenda aastapäeva puhul protestiaktsiooni korraldada.

Miitingulised rullisid lahti loosungid kirjadega „Kuus Venemaa jaoks kaotatud aastat" ja „Üks kõigi eest". Föderaalse kaitseameti (FSO) töötajatel õnnestus peaaegu koheselt takistada protestijaid - mitmed inimesed vahistati.  

Veel üks, märksa suurem Hodorkovskile pühendatud pikett toimus Tšistõje Prudõ (Puhtad Tiigid) pargis. Raadio Vabaduse teatel oli sinna kogunenud kuni 70 inimest - teiste seas ka Garri Kasparov, Vladimir Rõžkov ja teised tuntud opositsionäärid.

Üritus toimus loosungite „Vabadus poliitvangidele!" ja „Maha tšekistide võim!". Teated igasugustest piketi ajal toimunud intsidentidest puuduvad.

Hodorkovski vahistati 25. oktoobril 2003 Novosibirski lennujaamas. Ta mõisteti koos oma äripartneri Menatepi juhi Platon Lebedeviga kelmuse, riisumise ja maksudest kõrvale hiilimise eest kaheksaks aastaks vangi.

Märtsis 2009 algas Moskva kohtus teine Hodorkovski-Lebedevi protsess.