Vanglaväravatest väljunud riigipöörajat võtsid vastu ajakirjanikud, mõttekaaslased, omaksed ja Vene saatkonna teine sekretär Aleksandr Južanin, kes teatas: “Tervitame Venemaa väärikat kodanikku”.

1991. aasta jaanuarisündmuste eest vangi mõistetud Jermalavicius sai Vene kodakondsuse ning ta kavatseb Leedust ära sõita — Moskvasse või Minski. Vangisoleku ajal külastasid teda korduvalt Vene saatkonna töötajad.

Konservatiivide partei esimese aseesimehe, seimi saadiku Audrius Kubiliuse avalduses öeldakse, et Južanin “demonstreeris, kui madalalt hindab Venemaa oma au”.

Partei aseesimees, seimiliige Rasa Jukneviciene kutsus oma kirjas välisministrile Antanas Valionisele “sellele jultunud ning diplomaatilistele reeglitele mittevastavale käitumisele vääriliselt vastama”.

“Loodan, et te selgitate välja, kas Južanini seisukoht Leedu vastu kuriteo sooritanud inimese kohta on ainult isikliku austuse puudumine Leedu õiguskaitse suhtes või peame me tema käitumist hindama kui Venemaa ametlikku seisukohta,” öeldakse Jukneviciene kirjas.

Jermalaviciust vastuvõtnute hulgas olid ka endise nõukogudemeelse liikumise Ühtsus liider Valeri Ivanov ning Venemaa kodanike assotsiatsiooni esimees Valentin Mitšarikov. Mõned vastuvõtnutest olid tulnud koos lillede ja vahuveiniga.

Riigivastastes kuritegudes süüdi mõistetud Jermalavicius veetis vanglas kaheksa aastat. Suurema osa oma karistusajast kandis ta ära veel enne kohtuotsuse langetamist 26. augustil 1999. aastal.

Jermalavicius tabati koos kaasvõitleja Mykolas Burokeviciusega 1994. aastal Minskis ja Valgevene toonased võimud toimetasid ta Leedusse.

1991. aasta jaanuari traagilistes sündmustes osalemise eest on Leedus süüdi mõistetud kuus endisaegset parteifunktsionäri ja nende kaasajooksikut. Karistuse kandmist jätkavad LKP KK endine esimene sekretär 74-aastane Mykolas Burokevicius, kel on jäänud 12-aastasest karistusest veel kolmandik istuda, ning kuueks aastaks vangi mõistetud KK endine sekretär 69-aastane Juozas Kuolelis, kes vabaneb 2005. aasta augustis.

Veel kaks süüdimõistetut — 56-aastane Jaroslav Prokopovitš ja 73-aastane Leonas Bartoševicius pääsesid vabadusse mullu veebruaris, kui kohus otsustas nende karistusaega kärpida nende kehva tervisliku seisundi pärast.

Veel üks süüdimõistetu — 71-aastane Stanislav Mitskevitš on Leedust põgenenud.

Kohus tunnistas Jermalaviciuse ning teised süüdi riigipöördekatse organiseerimises ja Leedu põhiseaduse vastases tegevuses 1991. aasta jaanuaris. Nõukogude vägede rünnakus Vilniuses teletornile, Leedu Tele- ja Raadiomajale ning teistele objektidele hukkus toona 14 inimest ja sajad said vigastada.

Paljud teised putšistid on karistusest pääsenud, varjates end Leedu õiguskaitse eest Venemaal, Valgevenes ja Ukrainas.