Pimenova sõnul kasvab inimeste hulk, kes võtavad osa miitingutest protestidest ja rongkäikudest, mille eesmärk on õiguste ja vabaduste kaitse, geomeetrilises projektsioonis. Solidaarsusaktsioonid protestivate venemaalaste toetuseks toimuvad samal ajal üle kogu maailma, mistõttu ei osale nendel üritustel mitte ainult Venemaa kodanikud, vaid ka ustavad sõbrad, kes toetavad Vene meeleavaldajaid ja tahavad, et nende riikidel oleksid tulevikus tugevad partnerlussuhted.

Hiljutistele tuhandete osavõtjatega miitingutele Bolotnaja väljakul ja Sahharovi prospektil kogunes väga erinevaid inimesi ea, tegevusala ja vaadete poolest, aga neid ühendab üks – nad tahavad elada demokraatlikul Venemaal, kus kõike otsustab seadus, mitte asjast huvitatud isikud. Midagi üleloomulikku Venemaa kodanikuühiskond ei nõua, ainult oma õiguste tagamist, kirjutab Pimenova. Eelmistel meeleavaldustel esitasid inimesed võimudele oma selged nõudmised, aga kahjuks on aja jooksul selgunud, et võimud ei kiirusta neid nõudmisi täitma, mis tähendab, et meeleavaldused jätkuvad. Mida nii täidetamatut meeleavaldajad siis nõuavad, küsib Pimenova.

Kõigi poliitvangide ja ebaõiguspäraselt süüdi mõistetute viivitamatut vabastamist

Pimenova kirjutab, et Moskvas toimus solidaarsusaktsioon poliitvangide toetuseks, kus koostati nimekiri inimestest, kes kannavad karistust fabritseeritud kuritegude eest, millel on poliitiline tagapõhi. Nimekirjas on Mihhail Hodorkovski, Platon Lebedev, Taissija Ossipova ja paljud teised. Kõik nad on saanud karistused väga kahtlastel asjaoludel. Pimenova sõnul on kõige hullem, et nendel juhtudel seadus ei tööta. Sellise süsteemiga võib vangis istuda terve elu ning asjast huvitatud inimesed mõtlevad nende jaoks välja üha uusi süüdistusi.

Võltsitud valimiste tulemuste tühistamist

4. detsembril toimunud Venemaa parlamendivalimisi mitte ainult ei võltsitud, vaid see oli avalik irvitamine iga kodaniku õiguse üle valida, kirjutab Pimenova. Kui kõik valimissedelid ka uuesti üle lugeda, ei päästa see olukorda. Piisab vaid Põhja-Kaukaasia olukorraga tutvumisest. Tšetšeenias sai võimupartei 99,48 protsenti häältest – selliseid tulemusi ei saa Pimenova sõnul demokraatlikus riigis olemas olla, sest kõik inimesed ei saa lihtsalt ühtmoodi mõelda. Ettevõtete töötajad hääletasid juhtkonna survel, juhtkonnad omakorda linnapeade ja kuberneride survel jne, ähvardatakse ära võtta töö või finantseerimine. Paljud, sealhulgas ajakirjanikud märkasid korduvalt busse, mis vedasid inimesi jaoskonnast jaoskonda üha uuesti hääletama, peatada neid keegi aga ei suutnud. Vaatlejad talutas politsei aga midagi selgitamata ja protkolli vormistamata jaoskondadest minema.

Venemaa keskvalimiskomisjoni esimehe Vladimir Tšurovi ametist vabastamist ja tema tegevuse uurimist, kõikide rikkumise ja võltsimise faktide uurimist ja süüdlaste karistamist

Tšurov on keskvalimiskomisjoni esimees ja Pimenova sõnul „võlur“. Venemaal räägitakse rahva hulgas „Tšurovi seadusest“, mis kõlab järgmiselt: Putinil on alati õigus. Tšurov jätab mulje, et usub tõesti toimunud valimiste aususse, aga mida peavad tegema inimesed, kes on näinud oma silmadega igat liiki võltsimisi. Tšurov soovitab neil inimestel kohtusse pöörduda. Kohtus öeldakse, et puudub kuriteo koosseis ja pole tõendusmaterjali. Valimisjaoskondades salvestatud videoid nimetab Tšurov võltsituiks ja konspiratiivkorteris filmituiks. Seda öeldakse ka kohtus.

Opositsiooniparteide registreerimist, demokraatliku seadusandluse vastuvõtmist parteide ja valimiste kohta

Pimenova kirjutab, et Venemaal tegutseb palju erinevatel põhjustel registreerimata parteisid. Ideaalis peaks parteide registreerimisel olema informatiivne iseloom, selleks tuleb aga teha seadustes parandusi. Kui olla realist, võib öelda, et riigiduuma praeguse koosseisu juures ei saa selliste paranduste vastuvõtmine kõne allagi tulla. Pimenova sõnul peab Venemaa kodanikel olema võimalus hääletada selle partei poolt, mis on talle vaadetelt lähedane, mitte selle poolt, mis on Kremli inimestele vaadetelt lähedane.

Uute avatud ja ausate valimiste korraldamist

Venemaa kodanikuühiskond saab Pimenova sõnul suurepäraselt aru, et võimuvahetus peab toimuma avatud ja ausate valimiste teel. Keegi ei taha veriste revolutsioonide kordumist, keegi ei taha inimohvreid. Miks mitte lubada valimistele kõik parteid, mis tahavad neil osaleda? Las tekib terve poliitiline konkurents. Ainult valijal on õigus otsustada, millised parteid moodustavad riigiduuma. Valijad on ju riigiduuma liikmetele tööandjad – andes neile oma hääled, saadavad nad neid väga vastutusrikkale tööle, kirjutab Pimenova.

Pimenova sõnul ei ole Vene meeleavaldajate nõudmised ju nii täidetamatud. Nõutakse inimeste õiguste tagamist. Kui süsteemid riigis ei tööta või töötavad halvasti, tuleb minna tänavale ja nõuda muutusi. Ainult sellisel juhul võib loota demokraatlikele muutustele riigis, kirjutab Pimenova.