Ühiskondliku organisatsiooni „Positive Action in Housing” esindajate sõnul olid kõik kolm asüülitaotlejat ühe perekonna liikmed: ligi 40-aastane abielupaar ja nende umbes 20-aastane poeg, kes elasid emigrantidega asustatud Springburni rajoonis.  

Briti ringhäälingu BBC teatel olid emigrandid üritanud edutult saavutada Suurbritannias varjupaika. Perekond oli saanud elamisloa Kanadas, kuid läinud sealsete ametiisikutega tülli ja naasnud aastal 2007 Suurbritanniasse.

Naabrite sõnul oli pühapäeval sooritatud perekonna enesetapu põhjuseks neid ähvardab maalt väljasaatmine. Esindajad ühingust “Positive Action in Housing” on juba nõudnud briti piirivalveteenistuselt ametlikku avaldust.

Ajalehe The Guardian andmetel kandis perekond isa perekonnanime Serõh ja väljaanne ei välista, et nad võisid olla pärit endisest Nõukogude Liidust.

Perekond elas 30-korruselises kortermajas. Suitsiidiks valmistuti hoolikalt — kõigepealt purustati 15. korruse korteris kapiga kaitsevõre, mille järel hüppas nööriga kokkuseotud pere alla.

Agence France-Presse on aga väitnud, et hukkunute näol on tegu hoopis Serbiast eraldunud Kosovost pärit perekonnaga. Venemaa välisministeerium asus uurima, kas tegu on oma kodanikega või ei.