„Türgi tegevus ja vastupidi, tegevusetus teatud küsimustes kujutavad endast reaalset ohtu Vene Föderatsiooni ja tema kodanike julgeolekule,“ ütles Meškov RIA Novostile.

Lisaks sellele peaksid Türgi võimud Meškovi sõnul maksma allatulistatud sõjalennuki Su-24 eest rahalist kompensatsiooni ja garanteerima, et sellised intsidendid ei kordu.

„Selle asemel, et jätkata selle intsidendi eest vastutamise eitamist ja mustata Venemaa seaduslikku tegevust Süürias, peaksid nad tegema vähemalt seda, mida näevad ette rahvusvahelised õiguslikud standardid: vabandama, maksma kinni kahju ja andma garantiid, et seda ei juhtu uuesti tulevikus,“ ütles Meškov.

„Türgi võimude praegu hoitav kurss ei luba positiivseid ennustusi ei nende täieliku tahtmatuse osas tunnistada vastutust provotseerimata rünnaku eest Vene Su-24 vastu ega topeltstandarditest loobumise osas võitluses rahvusvahelise terrorismiga,“ lisas Meškov.

Meškovi sõnul põhineb NATO seisukoht Vene sõjalennuki allatulistamise kohta ainuüksi liitlaste solidaarsusel ning Moskva loodab, et allianss näeb sellise lühinägeliku poliitika riske.

„NATO seisukoht Vene ründelennuki allatulistamise kohta Türgi õhujõudude poolt Süüria õhuruumis põhines algusest peale nende kurikuulsa liitlassolidaarsuse mallil, mis jäi taas peale objektiivsuse ja terve mõistuse vastu,“ ütles Meškov. „Me tahaksime loota, et NATO juhtkond saab täielikult aru sellise lühinägeliku ja puhtalt konjunktuurse poliitika negatiivsetest tagajärgedest.“