"Riikliku relvastusprogrammi toel küünib nüüdisaegse ja perspektiivse relvastuse ja sõjatehnika hulk 2015. aastaks kuni 30 protsendini," edastas BNS Gerassimovi sõnavõttu konverentsil "Venemaa sõjaline julgeolek - 21. sajand".

Gerassimov teatas, et kiirendatakse reketirünnaku hoiatussüsteemi rajamist. "Sel otstarbel on tööle pandud raadiolokatsioonijaamad Lehtussis, Armaviris ja Kaliningradis," vahendas Interfax Gerassimovi sõnu.

Tema sõnul saab Vene armee suured partiid rindepommitajaid Su-34, hävitajaid Su-35, helikoptereid Mi-28N ja Ka-52. Lisaks saab merevägi kaugmere aluseid fregatte ja lähimere aluseid korvette.

Sõjalise ja poliitilise olukorra prognoosi järgi on kavas koostada uus Venemaa kaitseplaan ning riiklik relvastusprogramm aastateks 2016 - 2020. "Tähtsate riigi- ja tööstusobjektide kaitseks planeeritakse sel ajavahemikul luua kosmosekaitse süsteem," ütles Gerassimov.

Tema sõnul luuakse õhutõrje-kosmosekaitsevägede brigaadid, mis varustatakse mobiilsete seniitraketikompleksidega S-500. Õhutõrje saab enda käsutusse kompleksid S-300V ja Buk-M3.

Kõik raketibrigaadid relvastatakse ümber kompleksidega Iskander.