„Täna, 27. septembril viis strateegiline allveeristleja Juri Dolgoruki Valge mere akvatooriumil läbi kahe mandritevahelise ballistilise raketi Bulava üheaegse väljalaskmise Kura polügooni suunas Kamtšatka poolsaarel,“ teatas kaitseministeerium TASS-i vahendusel. „Mõlemad raketid väljusid nõuetekohaselt allveelaeva šahtidest etteantud trajektoorile. Esimese raketi lahingublokid läbisid lennuprogrammi täieliku tsükli ning tabasid edukalt etteantud sihtmärke polügoonil. Teine rakett likvideerus pärast lennuprogrammi esimese etapi läbimist ise.“ Raketid lasti välja sukeldunud olekus.

Juri Dolgoruki on projekt 955 Borei klassi allveelaev. Selle relvastuses on mandritevaheliste ballistiliste mereväerakettide Bulava kompleks ja torpeedod. Allveelaev võidakse varustada ka tiibrakettidega. Alleveelaeva täielik veeväljasurve on 24 000 tonni, pikkus 160 meetrit ja laius 13 meetrit.

R-30 Bulava on tahkekütusega ballistiline rakett, mis on spetsiaalselt välja töötatud Borei-klassi allveelaevade jaoks. Rakett võib toimetada 10 000 kilomeetri kaugusele kümme tuumalõhkepead, millest igaühe võimsus on 150 kilotonni.