Vaatamata sellele, et USA presidendi läkituse üksikasju ei avaldata, selle üldist mõtet diplomaatilistes ringkondades ei varjata. Allikate andmetel lähtub Obama sellest, et restardile risti peale tõmmata ei maksa. Vaatamata erimeelsustele tuleb leida nii palju kokkupuutepunkte kui võimalik ja lõpetada praegune Vene-Ameerika suhete halvenemise trend, teatab Golos Rossii.

Kui oma esimesel ametiajal presidendina oli Obama sunnitud tegutsema varasemate kokkulepete ja oma lähikonnas olevate konservatiividega arvestades, siis nüüd võib ta endale lubada täielikku vabadust, teatab Golos Rossii. Just seetõttu uuendab ta täielikult oma meeskonda, pannes kõigisse võtmeametitesse omad inimesed: kaitseministriks Chuck Hageli, riigisekretäriks John Kerry, luure keskagentuuri CIA direktoriks John Brennani ja rahandusministriks Jack Lew'.

„Selle poolt, et Obama läkitus president Putinile ei ole lihtsalt järjekordne diplomaatiline manööver, räägib ka üks selle kirja punktidest. Nimelt selgub, et Valge Maja ei suhtu endise Nõukogude Liidu ruumi kui USA välispoliitika peamisse prioriteeti. Ta kavatseb põhilise tähelepanu suunata hoopis Aasiasse („Hiina vaoshoidmisele“), Lähis-Itta ja Euroopasse. Tuleb märkida, et detsembris kostsid ookeani tagant teised avaldused. Riigisekretär Hillary Clinton lubas siis aktiivselt vastu seista „Ida-Euroopa ja Kesk-Aasia resovjetiseerimisele“. Nüüd aga selgus, et see on proua Clintoni isiklik arvamus, millel pole midagi ühist Valge Maja ametliku seisukohaga. Ja see teeb rõõmu,“ teatab Golos Rossii.

Kui Obama kiri võetakse Moskvas vastu positiivselt, saab Doniloni külaskäigust analüütikute hinnangul võtmetähtsusega etapp Obama enda visiidi ettevalmistamisel. Mõnedel andmetel tahetakse Kremlis, et USA president külastaks Venemaad selle aasta esimeses pooles.