Esimene rünnak leidis aset riigi loodeosas asuvas Idlibi provintsi Khan Sheikhouni linnas ning videol on näha, kuidas kohaliku elanikkonna organiseeritud päästeteenistus korjab kokku vigastatuid ja hukkunuid peale tule alla sattumist.

Põhjapoolt, tugevate rünnakute all oleva Aleppo linna al-Mashad piirkonnast, tulid samal ajal teated tünnipommi rünnakus hukkunud kahest ja vigastatud kolmest inimesest.

Kohalikud elanikud avaldasid täielikku mõistmatust, miks on nad sihtmärkideks võetud. „Massimõrvad panevad toime Bashar al-Assadi väed ja Vene õhujõud. Nad ründavad meid teadmata pommidega. Nende kasutamine on rahvusvaheliselt keelatud. Ja siin on vaid tsiviilelanikud, keda pommitatakse. Need on tavalised poepidajad, kõik tsiviilisikud, kes elavad rahulikult. Me ei tea, kust need pommid tulevad. Miks nad ründavad meid?. Me ei tea. Mis on põhjus? Kas nad ei taha ISIS-t rünnata? ISIS on Raqqas ja teistes kohtades. Miks nad tulevad siia meid ründama? Siin on ainult tavalised inimesed, naised, lapsed, koolid,“ ütles videos nimetamata mees.

Aleppo Al-Mashadi linnaosa on Bashar al-Assadi vastaste jõudude käes. Nüüd on aga Süüria valitsuse sõdurid, keda teotavad Liibanonist päri Hezbollah’i kliikumise ja Iraani võitlejate rühmitused, võtnud režiimi vastaste käes olevad Aleppo osad tugevate rünnakute sihtmärgiks.

Enne sõja puhkemist oli Aleppo Süüria kõige suurem linn, kus elas kuni kaks miljonit inimest. Kaadrid jäädvustati Süürias teisipäeval ning Reutersi sotsiaalmeedia toimetus on nende autentsust kontrollinud.