Magistraat Belinda Wallington tegi otsuse, et Pelli juhtum läheb edasi kohtuprotsessile Melbourne’i kohtus pärast kuu aega kestnud protsessieelset kuulamist, vahendab Reuters.

Advokaadid teatasid, et Pell on süüdistusi uurinud politseiga alati täielikku koostööd teinud ning on alati ja vankumatult on süütusele kindlaks jäänud.

76-aastane Pell on paavst Franciscuse majandusministri ametikohal tegutsemise ajutiselt peatanud. Paavst on öelnud, et ei kommenteeri Pelli kohtuasja, kuni see on lõpuni arutatud.

Protsessieelsel kuulamisel tõstatas Pelli kaitse küsimusi politseitöö protseduuride, tunnistajate mälu usaldusväärsuse ja nende psühholoogilise seisundi kohta.

Prokurör Mark Gibson on öelnud, et ükski hagejatest ei ole oma süüdistusi Pelli vastu ristküsitlusel tagasi võtnud ning Victoria osariigi politsei detektiivseersant Chris Reed lükkas tagasi väited, et politseijuurdluses on tehtud tõsiseid vigu.

Wallington ütles, et suurem osa väidetavaid kuritegusid, mis ta kõrvale jättis, ei oleks saanud aset leida väidetaval ajaperioodil.

Pell kutsuti Roomast kodumaale süüdistustele vastust andma eelmisel aastal.

Pelli-vastaste süüdistuste üksikasju ei ole veel avaldatud. Politsei nimetab neid „ajaloolisteks” seksuaalse rünnaku kuritegudeks, mis tähendab, et kuriteod leidsid väidetavalt aset aastakümneid tagasi.