Teadlased ja usujuhid kogunevad sel nädalal Rooma, et osaleda paavstliku teaduste akadeemia korraldatud konverentsil astrobioloogiast, mis on teadus elust väljaspool planeeti Maa, vahendab Daily Telegraph.

Teoloogid on sajandeid vaielnud selle üle, mida elu eksisteerimine mujal universumis tähendaks kiriku jaoks. Seda on arutatud vähemalt alates sellest, kui inkvisitsioon mõistis 1600. aastal surma Itaalia munga Giordano Bruno, kes väitis, et teised maailmad on olemas.

Muuhulgas oleks väga kummaliselt välja nägevaid tulnukaid raske kokku sobitada ideega, et jumal lõi inimese iseenda palge järgi.

Edasi muutuks segaseks Jeesus Kristuse roll päästjana: kas teistes maailmades oleks nende omad kombitsatega Kristused või on Maa Kristus universaalne?

Katoliku kiriku juhid väidavad aga, et maavälist elu on võimalik piibli õpetustega kokku sobitada.

Vatikani observatooriumi astronoom ja üks konverentsi organiseerijatest José Funes ütles: „Nagu Maa peal eksisteerib elusolendite paljusus, võib olemas olla ka teisi jumala poolt loodud intelligentseid olendeid. See ei lähe meie usuga vastuollu, sest me ei saa seada piire jumala loomevabadusele.”