„Kohe tuleb meelde tuntud luuletus „Loomad värisesid, minestusse langesid”. Härra Ilves on nii hirmuäratav, et kui kergitab kulmu, tardub kogu Venemaa õuduses. Geopoliitiline olukord näeb välja järgmine: Venemaa on elevant ja Euroopa on elevant. Ja need elevandid jooksevad aeg-ajalt teineteise juurde, kusjuures Euroopa elevant jookseb meie juurde, saab vastu päid ja jalgu ja pärast seda jooksevad elevandid tagasi Euroopasse: kes kuni Berliini, kes kuni Pariisini,” ütles Putškov Federalnoje Agentstvo Novosteile (FAN).

„Elevantide radade kõrval on aga hiirte urud ja üks neist hiirtest on Eesti. Ma ei taha kuidagi solvata ega haavata, aga need on täiesti võrreldamatud suurused. Kui hiir mõtleb, et võib kuidagi elevandile kahju teha, on see kõige sügavam eksiarvamus,” lisas Putškov.

Putškov tuletas ka meelde, et ei maksa teha liigseid agressiivseid avaldusi Venemaa suunas, sest maad jäävad territoriaalselt alati naabriteks.

„Venemaa ei ole naine, kellest Ilves võib lahku minna, kolida teise linna ja teda enam kunagi mitte näha. Naabri eest ei põgene sa kuhugi ja seetõttu on märksa parem elada rahus. Muide Peterburi, mida siis nimetati Leningradiks, „surusid” viimane kord Adolf Hitler ja tema sõbrake Mannerheim. Mitte midagi neil välja ei tulnud, Leningradi all tapetud sakslaste hulk avaldab muljet igaühele. Eestlasi minu arvates looduses nii palju olemas ei olegi, kui palju me Leningradi all sakslasi tapsime. Noh, las proovivad, milles probleem,” lausus Putškov.