„Me peame intensiivseid konsultatsioone oma sõprade ja partneritega ning sellised otsused võidakse rakendada kahepoolses formaadis,“ ütles Klimkin Interfax-Ukraina vahendusel.

Klimkini sõnul toimub sõjalis-tehniline koostöö Euroopa Liidu riikidega peamiselt kahepoolsel alusel. „See pole niivõrd Euroopa Liidu, kuivõrd kahepoolsete formaatide kompetents. Meie jaoks on kriitiliselt tähtis, et Euroopa Liidu riigid, ja mitte ainult Euroopa Liidu, aitaksid meid meie relvajõudude ja kogu julgeolekusektori võimekuse arendamisel ning Ukraina kaitsmisel,“ rõhutas Klimkin.

Klimkin teatas veel, et Ukraina pool teeb tööd Ukraina relvajõudude ja NATO jõudude kokkusobitatavuse kvalitatiivseks suurendamiseks ning Ukraina küsimusest saab üks võtmeküsimusi alliansi eesseisval tippkohtumisel Suurbritannias.

„Põhja-Atlandi allianss mõistab praegu selgelt väljakutseid, mis on tekkinud seoses Vene Föderatsiooni agressiooniaktidega Ukraina vastu, ning otsib neile väljakutsetele vastuseid nii iseseisvalt oma liikmete efektiivsema kaitse seisukohalt kui ka abiandmise seisukohalt oma sõpradele ja partneritele ning, mis on kõige tähtsam, Ukrainale,“ ütles Klimkin.