Venemaa välisministeerium teatas pärast telefonikõnet: „Mõlemad pooled väljendasid lootust Vene-Briti suhete normaliseerimiseks ning rõhutasid soovi poliitilise dialoogi hoogustamiseks.“

„Välisministril oli täna sissejuhatav telefonikõne Venemaa välisministri Lavroviga,“ teatas Briti välisministeeriumi pressiesindaja. „Välisminister ütles selgelt, et kuigi meil on Venemaaga mõningaid olulisi erimeelsusi, peame me jätkama konstruktiivse dialoogi ülesehitamist vastastikku muret tekitavatel teemadel nagu ka eriarvamusi tekitavates punktides. Nad arutasid Süüriat, kusjuures välisminister väljendas oma sügavat muret olukorra üle Aleppos ning rõhutas pakilist humanitaarset vajadust, et kõik pooled lõpetaksid relvarahu rikkumised. Nad leppisid kokku arutelu jätkamises silmast silma ÜRO peaassambleel septembris.“

Suurbritannia peaminister Theresa May vestles sel nädalal Venemaa presidendi Vladimir Putiniga ning mõlemad väljendasid rahulolematust Briti-Vene suhete praeguse seisuga.

Downing Streeti teatel tunnistasid May ja Putin „erimeelsusi teatud küsimustes“.

Kreml lisas, et Venemaa president ja Briti peaminister andsid lubaduse parandada suhteid Londoni ja Moskva vahel ning May kinnitas, et Ühendkuningriik võtab osa Teise maailmasõja ajal Arktika kaudu Arhangelskisse suundunud abikonvoide mälestusüritusest.

Samal ajal kirjutas Briti ajaleht The Times, et Eestit külastab Briti kõrgete riigiametnike delegatsioon, kes valmistab ette Briti vägede paigutamist Eestisse Venemaa võimaliku sissetungi ärahoidmiseks.