Apele sõnul tahab ta Gaiziņkalnsi säilitada, et sellel lehviks alati puna-valge-punane lipp, kuid temas tekitab hirmu Vene miljonäri ja firma Latvijas Balzams suurima aktsionäri Juri Šefleri tegevus. Nimelt on viimane Lido restoranide keti omaniku Gunārs Ķirsonsi endise mõisa omanik ning ostab aktiivselt kokku kinnisvara Kaķīša järve ja Gaiziņkalnsi ümbruses. Läti Raadio teatel on Šefleriga seotud inimesed teinud Apelele ettepanekuid Gaiziņkalns ära müüa või rendile anda, aga Apele on keeldunud, vahendab Läti Delfi.

Šefleri haldusfirma Čiekuri-Shishki esindaja Jurijs Sitko ütles Läti Raadiole, et Vene miljonär tahab ka mäe enda ära osta. Gaiziņkalnsi eest pakutakse mitu miljonit eurot. Šefler tahab seal arendada maaturismi, nagu kunagi plaanis ka Ķirsons.

Vaatamata sellele, et Gaiziņkalns kuulub eraisikule, niidab omavalitsus seal muru ja koristab talvel lund ning teenindab ka parklat ja viib ära prügi. Kuus kulub sellele 650 eurot. Omavalitsus tahtis omanikuga maa rendilepingut sõlmida, kuid Apele lükkas selle pakkumise tagasi.

„Ma tahan kinkida mäe riigile, mitte omavalitsusele, et mul oleks kindlus selles, et Gaiziņkalnsist ei saaks kunagi ei otseselt ega kaudselt välismaalaste omandus,“ ütles Apele.