Siseministeeriumi väitel pressis Urlašov koos kolme oma administratsiooni ametnikuga linnale koristusteenuseid pakkunud ettevõtte direktorilt välja altkäemaksu 45 miljonit rubla (1 miljon eurot), vahendab RIA Novosti.

„Ärimees võitis esimese 250 miljoni rublase pakkumise kuueks kuuks, mille jooksul hakkas ta juba saama vihjeid altkäemaksu maksmise kohta,“ teatas siseministeeriumi pressiteenistus.

Kuus kuud hiljem võitis ärimees teise pakkumise väärtusega 503 miljonit rubla, pärast mida nõudsid Urlašov ja tema alluvad kahe pakkumise võidu eest altkäemaksu kuue protsendi ulatuses ärimehe firmale makstud summast ehk 45 miljonit rubla, väidab ministeerium.

Linnapea ja tema alluvad ütlesid ärimehele avalikult, et ta võlgneb neile raha ning kõik vestlused lindistati, teatab siseministeerium.

Siseministeeriumi teatel kandis ärimees esimesed 14 miljonit rubla üle linnapea nõunikule lähedal seisvale isikule. Pool summast oli mõeldud linnapeale ja teine pool tema alluvatele.

Linnapea nõunik, kes pidi altkäemaksuks saadud raha vahendajalt vastu võtma ja linnapeale üle andma, kadus ja on tagaotsitav, ütles uurimisega kursis olev isik RIA Novostile.

Urlašov oli aastatel 2008-2011 Ühtse Venemaa liige. Hiljem sai temast aga opositsiooni kandidaat ning ta saavutas 2012. aasta aprillis Jaroslavli linnapea valimistel Ühtse Venemaa kandidaadi üle suure võidu. Miljardärist poliitiku Mihhail Prohhorovi kodanike platvormi partei liikmena pidi ta olema partei esinumber 2013. aasta 8. septembril toimuvatel Jaroslavli oblasti seadusandliku kogu valimistel.

Urlašov arreteeriti päev pärast seda, kui tal oli olnud töökohtumine Euroopa Nõukogu parlamentaalse assamblee delegatsiooniga, kus arutati poliitilist olukorda Jaroslavli linnas ja oblastis.

Urlašov on süüdistused tagasi lükanud ja väidab, et need on poliitilised mängud. Siseministeerium kutsus üles juhtumit mitte politiseerima ning kinnitas, et see on rutiinse kriminaaljuurdluse tulemus.