Telekanalid ei tohi parteireklaamide arvelt teenida, nende eetrisseandmise eest maksavad parteid vaid "saateaja omahinda".

Bundestagi valimiste eel on aga pilapartei, mis kannab lihtsalt nime Die Partei (partei - sks) saanud hakkama kõmulise reklaamiklipiga - partei seletuste kohaselt on tegu "perepoliitikat käsitleva valimisreklaamiga". (Vaata videot siit http://www.youtube.com/watch?v=HCwEg2SgjPo&feature=youtube_gdata_player). Taustalaulus, mille mõned momendid võiks ehk meeldida Einstürzende Neubauteni armastajatele, korratakse "Partei, partei on alati sinu jaoks olemas."
Die Partei teine valimisklipp seevastu parodeerib poliitiliste reklaamide kasvavat kommertsialiseerumist - seal lubatakse "tasuta banaanikimpu", võimalust "neli aastat tasuta demokraatiat testida" ning vabadust, demokraatiat ja inimõigusi, taustapildiks Lääne sõdurite tulevahetus Lähis-Ida võitlejatega.
Partei Die Partei asutati aastal 2004 ning selle nimi on lühend pikast nimest "Die Partei für Arbeit, Rechtstaat, Tierschutz, Elitenförderung und basisdemokratische Initiative" (Töö, Õigusriigi, Loomakaitse, Eliiditoetamise ja kogukondlik-demokraatliku Initsiatiivi Erakond). Die Parteil on ka oma noorteorganisatsioon Hintnerjugend.

Bundestagi valimistel kandideeriva Die Partei valimislubadusteks on õppida Kreekalt; ehitada müür ümber Saksamaa; seada ettevõttejuhtide palga ülemmääraks 25000-kordne lihttöölise palk, sest "ükski juht ei ole ju rohkem väärt kui 25000 töölist"; kaotada suveaeg, ning lühendada üldhariduse pikkust viiele aastale, sest kui "abituuriumi lõputunnistus anda kätte juba viiendas klassis, hõlbustab see varast integratsiooni tööturul". Die Partei lubab ka valimisiga allapoole, 12. eluaastale tuua ning seada sisse valimisea ülempiiri 52. eluaasta juurde, kuna "Die Partei toetusnumbrid vanadekodudes on väga madalad".

Liidupäeva valimistel kandideerib ühtekokku 30 parteid. Marginaalidest kandideerib valimistel ka näiteks erakond nimega Die Violetten (Lillad), mis ühendab Saksamaa spirituaalseid inimesi, ja Mõistuse Partei, kes väidab, et süsinikdioksiidi õhkupaiskamine pole seotud globaalse kliimasoojenemisega.