Õpilase vahistasid kriminaaljälituse ja OMON-i töötajad täna kell 10.10.

Miilits sai täna hommikul teate, et Stoubtsõ 2. keskkoolis haavas üks vanemate klasside õpilane (sündinud 2003. aastal) noaga õpetajat ja üht õpilast. Nad surid saadud haavadesse. Veel kaks õpilast viidi haiglasse.

Valgevene tervishoiuministeeriumi pressiesindaja Julia Borodun täpsustas, et kahele kannatada saanud poisile tehti operatsioonid. Arstid tegid kõik nende seisundi stabiliseerimiseks.

Valgevene uurimiskomitee Minski oblastivalitsus alustas kriminaaljuurdlust kahe isiku mõrva kohta.

„Uurimise käigus on esialgselt kindlaks tehtud, et 15-aastane nooruk tuli kooli, jättis seljakoti kabinetti ja väljus. Mõne aja pärast ta naasis ja lõi noaga 50-aastast naissoost ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse õpetajat ning seejärel pärast teda sisenenud kaht klassikaaslast. Naine suri sündmuskohal, noorukid vanuses 15 ja 16 aastat viidi haiglasse, nende elu ei ähvarda praegusel hetkel miski,” teatas Valgevene uurimiskomitee hiljem.

Pärast seda väljus nooruk klassist ja läks teise kabinetti, kus tekitas noahaava 11. klassi 17. aastasele õpilasele, kes suri sündmuskohal. Seejärel jooksis kahtlusalune koolihoonest välja ja püüdis põgeneda.