Valgevene välisministeerium teatas oma veebilehel tehtud avalduses, et välisriigi algatusi tekitada probleeme seal, kus neid ei ole, ei saa edukateks nimetada.

Suurbritannia suursaadik Valgevenes Fionna Gibb teatas, et sellega aidatakse kaasa LGBT-kogukonna õiguste edendamisele ning pööratakse tähelepanu LGBT inimestele ja diskrimineerimisele, millega nad kokku puutuvad.

„See päev pole meie maal kunagi olnud ega ole kuidagi eriline või tähenduslik. Põhjus selleks on ilmne – valgevenelaste valdav enamus hoiab kinni traditsioonilistest pereväärtustest, sealhulgas kristlikest. Sellist laadi avaldused on aga väljakutse neile väärtustele,” teatas välisministeerium.

„Kogu inimkonna ajaloo jooksul on mehe ja naise liit olnud ainus tõeline viis soo jätkamiseks. See liit juhib alati maailmakorda. Ainult nii – mees ja naine – ja ei kuidagi teisiti. Just seetõttu kaitseb riik seda liitu, võtab ta erilise kaitse alla, andes erilised õigused, sealhulgas poliitilistes ja õiguslikes aspektides,” jätkas Valgevene välisministeerium.

„Samasooliste suhete esindajad jäävad raevukalt oma seisukohtadele, vaatamata ühiskonnas kujunenud korrale ja traditsioonidele. Kuidas neid ka ei pöörataks, samasoolised suhted on võltsid. Võltsingu sisu on aga alati ühesugune – tõe väärtusetuks tegemine. LGBT-kogukond ja kogu see võitlus „oma õiguste” eest ning kogukonna päev ise – kõik see on võlts! Valgevene toetub perekonna ja abielu traditsioonilistele institutsioonidele. Aga selle kõrval oleme me võrdsel tasemel avatud kõigele kasulikule, vajalikule, progressiivsele: kõigele sellele, mis parandab valgevenelase elu ja aitab kaasa ühiskonna arengule tervikuna. Meie oleme ehtsa poolt, nemad ei lähe läbi!”