Opositsionääri abikaasa Marina Adamovitši sõnul kuulis ta mehest viimati 23. märtsil. Statkevitš lubas olla kohal laupäevasel meeleavaldustel, mille üks korraldajatest ta oli, kuid tema asukoht on seni teadmata, vahendab raadio Vaba Euroopa.

Teine mõjukas opositsiooniliider ja samuti endine presidendikandidaat Vladimir Nekljajev peeti võimude poolt kinni reede õhtul, kui ta oli reisirongiga teel Bresti. Mõni aeg hiljem teatati, et opositsionäär toimetati seni teadmata põhjustel politseijaoskonna asemel Bresti haigla erakorralise meditsiini osakonda, kust ta omakorda kiiresti Minski transporditi.

Valgevene

Nädala eest korraldasid mehed Minski tänavatel sanktsioneerimata „tigedate valgevenelaste marsi“, millest võttis osa enam kui 2000 inimest, kes nõudsid võimudelt parasiitlusevastase dekreedi ja muude meetmete tühistamist, mis löövad inimeste rahakoti pihta.

Iseseisvuse väljakul esinesid kogunenute ees nii Statkevitš kui Nekljajev.

Marsi lõpetuseks nõudis Statkevitš võimudelt kõigi meeleavaldajate nõudmiste täitmist (dekreedi number 3 ja pensioniea tõstmise tühistamist, elanikkonna reaalsete sissetulekute languse peatamist ning vabade ja ausate valimiste taastamist) 25. märtsiks. Vastasel juhul lubati uuesti tänavatele tulla ja hakata nõudma praeguste võimuesindajate ametist lahkumist.

Nii ka läks, eile avaldas üle kogu riigi meelt mitutuhat inimest, kellest sajad peeti miilitsa poolt kinni.