Neljapäeval külastas Bush Washingtoni islamikeskust, kus moslemid tähistasid paastukuu ramadaani lõpupüha Eid al Fitri. Õhtul aitas ta süüdata rahvusliku jõulupuu küünlaid.

“Igal aastal toob hanukka lootusesõnumi, et valgus võidab pimeduse, headus kurjuse ja usk võib teha imesid. Me palvetame, et tänavune valguseaeg saaks ka juudi rahva rahuajaks,” ütles Bush.

President jälgis, kuidas õed Daniella ja Alexandra Wald, kelle isa mullu 11. septembril Maailmakaubanduskeskust tabanud terrorirünnakutes hukkus, süütasid kuus küünalt kunstipärasel üheksaharulisel minooral, mis kuulub Philadelphia sajanditevanusele Rodeph Shalomi juudikogudusele.

Tavakohaselt süüdatakse kaheksa päeva kestvate hannukapühade ajal iga päev üks küünal, kusjuures üheksas küünal põleb kogu aeg ja sellest süüdatakse teisi.

Islamikeskuse külastamisega tahab Bush tugevdada sidemeid ameerika moslemitega ning võita araabiamaade toetust võimaliku sõja puhuks Iraagiga. Bushi julgeolekunõunik Condoleezza Rice tähistas ramadaani lõppu kolmapäeval lõunasöögiga, kuhu kutsus inimõiguste kaitsega tegelevad moslemi naisadvokaadid.

Igal võimalusel on Bush nimetanud islamit rahureligiooniks, mille on “kaaperdanud” need, kes selle usu nimel terroriakte sooritavad.

Novembris tähistas president ramadaani algust traditsioonilise iftari-lõunasöögiga Valges Majas. Tema püüded eri usundite esindajaid lepitada on aga põhjustanud konservatiivsete kristlaste vastuseisu.