Valge Maja pressiesindaja Sarah Sanders ütles pressikonverentsil, et Trump „kindlasti ei dikteerinud (avaldust), aga … ta lõi kaasa, andis soovituse, nagu iga isa teeks“, vahendab Reuters.

„Avaldus, mis tehti, oli tõsi ja selles avalduses ei olnud mingeid ebatäpsusi,“ ütles Sanders, kuigi Trump Jr-i hiljem avaldatud e-kirjad näitasid, et kohtumise teema oli arvatavalt kahjustav informatsioon Trump seeniori vastaskandidaadi Hillary Clintoni kohta.

Washington Post kirjutas esmaspäeval, et Trumpi nõuandjad arutasid avaldust Trump Jr-i ja Vene advokaadi kohtumise kohta ning jõudsid kokkuleppele, et Trump Jr peaks rääkima sellest tõepäraselt nii, et seda ei saaks hiljem ümber lükata, kui kõik detailid välja tulevad.

8. juulil Saksamaalt koju lennanud president muutis selle plaani ära ja „dikteeris personaalselt avalduse, milles Trump Jr ütles, et tema ja Vene advokaat arutasid peamiselt Vene laste adopteerimise programmi“ teatas Washington Post anonüümsetele allikatele viidates.

Trump Jr avaldas juulis e-kirjad, mis näitasid, et ta nõustus eelmisel aastal innukalt kohtuma naisega, kes, nagu talle öeldi, oli Venemaa valitsuse advokaat, kellel võis olla kahjustavat informatsiooni Clintoni kohta.