USA mesinikud on viimase 12 kuu jooksul kaotanud 42 protsenti tarudes elanud meemesilastest. Mesilaste hukkumisel on märkimisväärseid mõjusid mesinike äritegevusele ja ka põllumajandusele. Mesilaste hukkumise põhjuste kohta ei ole kindlaid andmeid, aga teadlased on uurinud puukide ja teiste parasiitide osa, nagu ka taimekaitsevahendite ja saasteainete mõju, vahendab AFP.

Valge Maja eesmärk on vähendada mesilaste suremust järgmise kümne aasta jooksul praegusega võrreldes oluliselt. Eesmärk on, et mesilasi võiks talve jooksul surra kõige rohkem 15 protsenti kogu populatsioonist.

Lisaks sellele on eesmärgiks taastada putukate jaoks umbes kolm miljonit hektarit eluruumi järgmise viie aasta jooksul. Mitmeid USA valitsusasutusi kutsutakse üles leidma võimalusi kasvatada föderaalmaal mitmekesiselt erinevaid taimi, mis sobivad mesilastele ja teistele tolmeldajatele.

Uued eesmärgid on välja kasvanud president Barack Obama eelmisel suvel tehtud üleskutsest, mille eesmärk oli arendada välja föderaalstrateegia mesilaste päästmiseks.