Lehe reedeses numbris öeldakse diplomaatilistele allikatele viidates, et Bushi välispoliitikameeskond kavatseb teha ettepaneku sanktsioonideks, mille hulgas on Lähis-Ida saadiku Anthony Zinni rahumissiooni peatamine.

Reedesest kohtumisest võtavad osa asepresident Dick Cheney, välisminister Colin Powell, kaitseminister Donald Rumsfeld ja rahvusliku julgeoleku nõunik Condoleezza Rice.

USA Today kirjutab välisministeeriumi allikale viidates, et Bushi administratsiooni tipud on Arafat-vastaseid samme arutanud juba terve nädala.

Välisministeeriumi pressiesindaja keeldus sanktsioonide arutelu asetleidmist kinnitama.

Lehe väitel on kaalumisel koguni Palestiina Omavalitsusega suhete katkestamine.

Siiski peavad ajalehele infot andnud allikad tõenäolisemaks, et Bush kiidab heaks sanktsioonid, mis piirduvad Zinni rahumissiooni peatamise ja Palestiina Omavalitsuse Washingtoni büroo sulgemisega.

Zinni naasis Iisraeli-Palestiina vaherahu kehtestamise missioonilt kahe nädala eest ja praeguse seisuga peaks ta Lähis-Itta naasma, aga aega pole selleks määratud.

USA on nõudnud Arafatilt seletust relvalaadungi kohta, mille Iisrael 3. jaanuaril Punasel merel tabas. Gaza sektori Palestiina haldusalale suundunud laevast leiti 50 tonni Iraanis valmistatud relvi ja laskemoona. Arafat väidab, et ei teadnud laevast midagi, siiski süüdistab Iisrael teda relvasmugeldamise katses, mis on vastuolus 1993. aasta Oslo lepetega.