Venemaa riigiduuma väliskomitee esimees Konstantin Kossatšov lükkas aga välisriikide avaldused tagasi, teatab BBC News.

„Ma saan suurepäraselt aru, et see on väga väljapaistev kohtuasi ja võib tõstatada palju küsimusi. Aga ma pean lojaalse Venemaa kodanikuna kohtu otsust austama,” ütles Kossatšov.

Kohtuistungi ajal võis väljast kuulda mitutsada meeleavaldajat, kes skandeerisid: „Vabadus!” ja „Pange Putin vangi!” Miilits arreteeris mitmeid inimesi.

Pressiesindaja Robert Gibbs ütles kommünikees, et Valgele Majale valmistab muret kohtusüsteemi kasutamine ebaõigetel eesmärkidel.

„Meile valmistab tõsist muret see, et Venemaa kohtunik andis täna mõista, et Mihhail Hodorkovski ja Platon Lebedev mõistetakse teist korda süüdi,” ütles Gibbs. „Seaduse ilmne valikuline rakendamine nende isikute suhtes õõnestab Venemaa mainet riigina, mis on võtnud omale ülesandeks seaduslikkuse suurendamise.”

USA riigisekretär Hillary Clinton ütles varem, et kohtuotsusel on negatiivne mõju Venemaa reputatsioonile.

Saksamaa välisminister Guido Westerwelle teatas, et on kohtuotsuse pärast väga mures.

„Viis, kuidas kohtuprotsess läbi viidi, on väga küsitav ning samm tagasi teel riigi moderniseerimise suunas,” ütles Westerwelle oma avalduses. „Meie Vene partnerite huvides on võtta neid mureväljendusi tõsiselt ning kaitsta seaduste ülimuslikkust, demokraatiat ja inimõigusi.”