Vägivallategude arv kasvab ja linna politsei on valitsusega tülis, sest nende kinnitusel ei ole neile kuude kaupa palka makstud. Politsei sõnum turistidele on selge: me ei saa teie turvalisust tagada, kirjutab CNN.

Politseinikud korraldasid eile Rio lennujaamas piketi, kandes silte „Tere tulemast põrgusse“ ja „Politseinikele ja tuletõrjujatele ei maksta palka; see, kes Rio de Janeirosse tuleb, on ohus“.

Ohus pole mitte ainult välismaalased, vaid ka kohalikud, kes on kannatust kaotamas. Kurdetakse politseivägivalla üle ja kaheldakse nii politsei võimes kui tahtmises inimeste ohutuse eest hea seista.

Eelmisel nädalal teatati, Rio de Janeiro kuulsast Copacabana rannast, olümpiamängude rannavõrkpalli väljaku lähedusest avastati kaldale uhutud inimjäsemeid, muuhulgas jalg.

Täna kinnitasid Brasiilia võimud ametlikult, et Rio on ülesannete kõrgusel ja suudab spordi suurürituse läbi viia. „Oleme olümpiamängude alguseks valmis,“ kinnitas mängude korralduskomitee president Carlos Arthur Nuzman.

Rio de Janeiro linnapea Eduardo Paes ütles CNN-ile, et turvalisuse tagamine mängude ajal on riigi poolt kohutavalt korraldatud. Ta küll toetas Nuzmani avaldust, et linn on mängudeks valmis, kuid hoiatas, et pole mõtet oodata, et linn toimiks nagu Chicago, New York või London. „Meie arengutase on teine,“ ütles ta.

Rio de Janeiro osariik, mille haldusse kuulub regiooni sõjaväepolitsei, küsis keskvalitsuselt erakorralist rahaeraldust, et katta politseinike preemiad ja ületunnid.

CNN-iga rääkinud anonüümne politseinik valgustas probleeme ka korrakaitsjate vaatenurgast. „Sa oled silmitsi hambuni relvastatud narkoärikaga ja sul on ainult 20 kuuli. See on absurdne.“

Maikuus on politseinikud Brasiilias tapnud 40 inimest. Rios sai eelmisel aastal politseinike käe läbi surma 307 inimest, see oli iga viies tapmine piirkonnas.

Amnesty Internationali kohaliku juhi sõnul on Brasiilia tapmiste arvukus üks maailma kõrgemaid.