Iisrael kasutas Läänekaldal Jeeriku ja Jenini lähedal palestiinlaste vastu tankikahurit, kuid ohvritest esialgu teateid ei ole. Kahurituli tegi maatasa üha mahajäetud maja Jenini lähedal.

Esmaspäeval lasid Iisraeli sõdurid maha kaks palestiina noorukit. Nüüd on pea kuus nädalat kestnud vägivallalas hukkunud juba 176 inimest, valdavalt palestiinlased.

Palestiina liidrid nõuavad Läänekaldale ja Gaza sektorisse rahvusvahelisi vägesid oma elanike kaitsmiseks Iisraeli armee eest.

Neljapäeval Washingtonis USA presidendi Bill Clintoniga kohtuv Palestiina liider Yasser Arafat kavatseb rahuvägede loomise küsimuses tungivalt peale käia. Iisraeli peaminister Ehud Barak on juba öelnud, et on idee vastu.

Barak saab Clintoniga kokku pühapäeval. Esmaspäeval kinnitas ta: “Seni ei ole sellist taotlust esitatatud. Kui taotlus rahvusvaheliste vägede saatmiseks esitatakse, kavatseme sellele kategooriliselt vastu seista.”

Palestiina kabineti minister Yasser Abed Rabbo selgitas, et Arafat soovib rahvusvahelist kohalolekut seetõttu, et palestiinlased ei saa enam usaldada tagatisi ja Iisraeliga sõlmitud kokkuleppeid, sest viimane on neid korduvalt rikkunud.

Palestiina kabinet teatas pärast esmaspäevaõhtust istungit tehtud avalduses, et nõuab ÜRO Julgeolekunõukogult vägede moodustamist palestiinlaste kaitseks Iisraeli eest. Nõukogul on Lähis-Ida olukorra arutelu kavas kolmapäeval ja siis tuleb tõenäoliselt kõne alla ka see küsimus.

Vägivald on Läänekaldal ja Gaza sektoris jätkunud hoolimata selle lõpetamise kokkuleppest, milleni jõudsid läinud neljapäeval Arafat ja Iisraeli kabinetiminister Shimon Peres.

Tulistamist oli teisipäeval kuulda ka Läänekaldal Ram Allahi ja Nabluse ümbruses ning Gazas. Ohvritest teateid ei ole.