32-aastane guinealanna Nafissatou Diallo väidab, et Strauss-Kahn sundis teda 14. mail Ameerika Ühendriikides ühes New Yorgi hotellitoas oraalseksi tegema ja üritas teda vägistada, vahendab BNS.

Kohtumine algab kell 15 (Eesti aja järgi kell 21). Diallo advokaat Kenneth Thomspon on öelnud, et tõenäoliselt korraldati kohtumine selleks, et teavitada naist osa või kõigi süüdistuste tühistamisest.

"Mina tõlgendasin seda kirja nii, et nad teatavad, et tühistavad kogu süüasja või osa süüdistusi," ütles Thompson pühapäeval ajalehele The New York Times, viidates Diallole saadetud kirjale. "Kui nad ei kavatseks süüdistusi tühistada, ei oleks mingit vajadust temaga kohtuda," lisas ta.

Ka ajaleht New York Post kirjutas Manhattani ringkonnprokurörile Cyrus Vance'ile lähedastele allikatele viidates, et süüasi tühistatakse.

Strauss-Kahn peaks ilmuma kohtusse teisipäeval, kui Vance teatab kohtunikele oma edasised kavatsused.

Prokurörid keeldusid spekulatsioone kommenteerimast, kuid Thompson ütles, et Diallo kohtulahing ei ole veel läbi. "Ta on endiselt sündmuste käigu pärast masenduses... Ta tahab selles juhtumis õigluse jalule seada."

Strauss-Kahn on kõiki süüdistusi eitanud. Ta on kautsjoni vastu vabastatud, kuid tema pass on konfiskeeritud.

Diallo algatas selle kuu alguses Strauss-Kahni vastu tsiviilhagi.