Seni on mitmed vabariiklased keeldunud Trumpile kandideerimisel toetust avaldamast, kuid Hanna on esimene partei esindaja parlamendis, kes lubab vastaskandidaadi poolt valida. Nüüd on samasuguse avaldusega kergem välja tulla ka teistel parteikaaslastel.

New Yorgi osariigist valitud Hanna sõnul said tema otsuse lõplikuks ajendiks Trumpi hiljutised halvustavad kommentaarid Iraagi sõjas hukkunud USA muslimist sõjaväelase Humayun Khani vanemate kohta. „Ma arvan, et Trump teeb meie riigile häbi,“ lisas ta. „Kas te tõesti tahate, et see tüüp saaks enda kätte tuumarelvade koodid?“

Hanna on Clintoni selja taha asunud vabariiklastest seni kõige tähtsam, kuid partei siselõhe süvenemine ilmnes juba eelmisel nädalal. Neljapäeva õhtul esines demokraatide kongressil mitu Trumpi-vastast vabariiklast, nende seas kunagine Ronald Reagani pressiesindaja Doug Elmets ja USA kaubanduskoja juht Jennifer Lim. Viimane asutas koguni ühenduse nimega Vabariiklasest Naised Hillary Poolt.

Eelmisel nädalal teatas senaator John McCaini lapselaps Caroline McCain, et kavatseb Clintoni poolt hääletada. Caroline McCain nimetas Trumpi rassistiks ja naistevihkajaks ja meenutas tema solvavaid märkusi John McCaini vangilangemise kohta Vietnami sõjas. Trump ise sai väeteenistusest arstlikel põhjustel hoiduda.

Esmaspäeval teatas presidendivalimiste eelvoorus osalenud Jeb Bushi nõunik Sally Bradshaw, et lahkub vabariiklikust parteist ja hakkab parteituks. Ühtlasi ütles Bradshaw, et võib hääletada Clintoni või mõne kolmanda kandidaadi, aga kindlasti mitte Trumpi poolt. Ka tema selgitas otsust Trumpi naistevaenulikkuse, ksenofoobia ja Humayun Khani vanemate solvamisega.