Ajal, mil USAs on käimas arutelud relvaseaduse ümber ja näiteks New Yorgi osariik on juba piiranud mitmete relvade müüki tsiviilisikutele, otsivad relvafanaatikud võimalusi seadustest möödahiilimiseks.

Nagu tavaliselt, on seadused tehnoloogiast alati sammu võrra maas. Kasutades 3D-printereid ja internetis olevaid skeeme, on relvaomanikel nüüd võimalik toota täisfunktsionaalseid plastikust relva magasine, kirjutab Fox News.

"Kui sul on võimalik seda alla laadida, võid sa seda ka omada," ütles Texase ülikooli juuratudeng Cody Wilson, kes tegeleb organisatsioonis Cuomo Clip relvaosade arendusega.

"Peamiselt on see väljaspool seaduseandjate tähelepanu," ütles Wilson, märkides, et juba sajad tuhanded külastajad on endale organisatsiooni veebilehelt jaanuaris avaldatud relva salvede CAD faile alla laadinud.

Organisatsiooni nimi Cuomo Clip on väidetavalt tuletatud New Yorgi osariigi kuberneri Andrew Cuomo nimest, kes kirjutas jaanuaris alla seadusele, mis muuhulgas piirab mitmete relvade müüki tsiviilisikutele. New Yorgi uut relvaseadust peetakse USA kõige karmimaks.

Relvaseadusega on kindlalt keelatud mahukate relva magasinide traditsiooniline tootmine ja müük. Hoolimata sellest ei ole seadus tsiviilisikutele relva magaside, ja tulevikus ehk isegi relvade, tootmiseks kindlaid piiranguid seadnud.

Viimastel aastatel pole 3D printerid enam mingi maailmaime, neid on ka Eestis olemas õige mitu.

Tänapäevane 3D printer kasutab peent tolmu, millesse lisatakse kiht-kihi haaval siduvat ainet ja värvainet. Pärast tuleb vaid suruõhuga üleliigne tolm eemaldada ja kohe on ka kõik detailid töökorras, õiges asendis ja liikuvad. "Prinditav" detail loetakse enne sisse täpse 3D skänneriga.