Uus-Meremaa lipul on vasakus ülanurgas kujutatud Suurbritannia riigilippu Union Jacki ning lisaks sellele on lipul neli punast Lõunaristi tähte sinisel taustal, vahendab DPA.

„Ma olen loomulikult muudatuse suur toetaja. Ma arvan, et on palju tugevaid argumente muudatuse poolt,“ ütles Key, kes valiti nädalavahetusel kolmandaks ametiajaks Uus-Meremaa peaministriks.

Varem on Key öelnud, et eelistaks riigilipuna hõbedast sõnajalaoksa mustal taustal, mida kannavad oma särkidel Uus-Meremaa spordivõistkonnad, sealhulgas kuulus ragbikoondis All Blacks.

Märtsis ütles Key, et Uus-Meremaa praegune lipp sümboliseerib koloniaalset ja postkoloniaalset ajastut, mille aeg on möödas.

„Me tahame kujundust, mis ütleb Uus-Meremaa, olgu ta siis kinnitatud Kiwi rändaja seljakotile baari juures Horvaatias või lipuvardasse ÜRO juures või seisab lõuna pool Wellingtonis Beehive'i (Uus-Meremaa parlamendihoone) katusel igal tööpäeval,“ ütles Key.

Key sõnul ei tähenda lipu muutmine mingeid samme Uus-Meremaa vabariigiks kuulutamise poole ning tugevad sidemed Briti monarhiaga säilitatakse.