Enam kui 600 keskkooliõpilase hulgas kohaliku ajalehe Svenska Dagbladet poolt läbiviidud küsitlusest selgus, et iga kolmekümnes on olnud oma õpetajaga seksuaalses või romantilises suhtes, üks protsent kinnitas, et on siiani suhtes.

Kaks protsenti ütles, et neil on klassikaaslane, kes on seksuaalsuhetes nende õpetajaga ning vähemalt 32 õpilast teavad või on kuulnud teiste klasside õpilastest, kes on pedagoogidega suhtes olnud, vahendab The Local.

“Seadus peaks olema parem ja selgem,” arvab advokaat Kristina Huldt.

“Praegu nõuab (seadus -toim) tõendeid, mis viitaksid, et õpetaja on õpilast veennud. Seda võib olla raske tõestada,” lisas Huldt.

Lundi ülikooli psühholoogi Giselbe Priebe sõnul ei ole probleem aga õpetaja ja õpilase vahelises suhtes, vaid pigem võimu vahekordades.

Rootsi haridusamet ei soovinud Svenska Dagbladeti uuringut kommenteerida ja lisas, et nemad selle probleemiga ei tegele.

Rootsi õpetajate ametieetika nõukogu ei osanud samuti kindlat seisukohta võtta, kuid nende sõnul ei saa armastust keelata.

“Me ei saa keelata armastust. Fakt on see, et atraktiivsus ei ole kummaline, kuid me peame mõtlema, kuidas selle probleemiga edasi tegeleda,” ütles eetika volikogu ametnik Jesper Rehn.