Ajalehe De Telegraaf teatel selgub Hollandis uuringu läbi viinud liiklusohutuse uurimisinstituudi SWOV andmetest, et Hollandis istub rooli taha 25 protsenti rohkem kanepisuitsetajaid kui teistes Euroopa Liidu liikmesriikides, vahendab DutchNews.

Lisaks sellele on Hollandi amfetamiinitarvitajate puhul tõenäosus autot juhtida kaks korda suurem kui teistes riikides. Samas juhivad hollandlased autot alkoholijoobes vähem kui teised eurooplased.

Uuringu käigus kontrolliti 26 000 autojuhti. SWOV-i hinnangul põhjustavad alkohol ja narkootikumid või nende koosmõju igal aastal 80 liiklussurma.

Ajaleht Volkskrant teatas samas, et süljeproov, mis on mõeldud kindlaks tegema, kas inimene on kanepit suitsetanud, võib anda valesid tulemusi.

Groningeni ülikooli uurimusest selgus, et tudengid, kes olid istunud kanepikohvikutes ilma ise suitsetamata, said süljeproovi puhul samuti positiivse tulemuse.

Uurimuse tulemused on tähtsad seetõttu, et Hollandi valitsus valmistab parasjagu ette seadust narkotestide tegemiseks autojuhtidele.