Intervjuu Bastrõkiniga oli pühendatud ekstremismile vastuseismise meetoditele Venemaal. Bastrõkin teatas kontseptsioonist, mille järgi tuleks Venemaal interneti sisule tsensuur kehtestada. Bastrõkini sõnul on tsensuuri küsimus vaidlusalune. Selle vastu vaidlevad informatsiooni saamise ja levitamise vabaduse kaitsjad, vahendab Regnum.

Bastrõkin tõi eeskujuks nende välisriikide kogemuse, kes avaldavad vastupanu USA ja tema liitlaste informatsioonilisele survele. Sellise riigid on oma inforuumi kaitseks välismaiste väljaannete kättesaadavust piiranud.

„Näiteks Hiina tööstuse ja infotehnoloogia ministeerium kehtestas alates 2016. aasta 10. märtsist täielikult või osaliselt välisriikide elanikele kuuluva elektroonilise meedia tegevuse keelu,“ ütles Bastrõkin.

Bastrõkin selgitas, et Hiinas keelu alla sattunud meediaväljaanded ei saa levitada informatsiooni interneti kaudu. Neile on paremal juhul jäetud võimalus avaldada seda trükiväljaannetes. Hiina meediaväljaanded teevad välismaa omadega koostööd ainult ministeeriumi loa olemasolul. Juhtivatel ametikohtadel Hiina meediaväljaannetes on vaid Hiina kodanikud ja nende internetiväljaannete serverid peavad asuma Hiinas.

„Tehakse ettepanek, et selle kogemuse võiks mõistlikul määral ka Venemaa relvastusse võtta,“ ütles Bastrõkin.