Trumpi võidust teatas kolleegidele riigiduuma liige Vjatšeslav Nikonov (Ühtne Venemaa), vahendab Rossiiskaja Gazeta.

„Kallid sõbrad, austatud kolleegid, kolm minutit tagasi tunnistas Hillary Clinton oma kaotust Ühendriikide presidendivalimistel, sekund tagasi alustas aga Trump oma kõnet Ameerika Ühendriikide valitud presidendina, mille puhul õnnitlen ma ka kõiki teid,“ ütles Nikonov.

Need sõnad mattis endasse riigiduuma liikmete aplaus.

„Tahaks uskuda, et koos USA uue presidendiga on võimalik Vene Föderatsiooni ja USA konstruktiivsem dialoog,“ kommenteeris Volodin ajakirjanikele. „Igasuguseid samme selles suunas Vene parlament ainult tervitab ja toetab. Meie jaoks on tähtis, et suhted meie riikide vahel rajataks vastastikuse austuse ja võrdõigusliku partnerluse alusele ning koostööl oleks vastastikku kasulik iseloom. Ainult sel juhul võime me tõsta oma suhted uuele tasemele, mis vastab kahe maa rahvaste huvidele.“

Volodin tuletas meelde, et Vene pool on alati rõhutanud, et peab USA presidendivalimisi eranditult selle riigi siseasjaks ning Venemaa suhtub austusega Ameerika rahva valikusse.

Marurahvusliku erakonna LDPR juht Vladimir Žirinovski pöördus Trumpi poole palvega. Žirinovski teatas, et palus Trumpil välja vahetada USA suursaadik Venemaal John Tefft.