NASA Kelperi kosmoseteleskoop peilis välja, et meist 1400 valgusaasta kaugusel asuv Kepler 452b tiirleb ümber tähe, mis on Päikesest 4% massiivsem ja 10% eredam. Planeet ise on Maast 1,6 korda suurem, kuid teadlased on üsna kindlad, et tegu on kõva pinnaga taevakehaga.

Vastleitud planeedi aasta on 384,84 päeva pikk ja ta asub oma päikesest 5% kaugemal kui meie – see tähendab, et ta asub täpselt elu võimaldaval kaugusel, kus ei ole vedela vee tekkeks ei liiga külm ega liiga kuum.

Ka eelmisel aastal avastati üks Maa-suurune planeet, Kepler 186f, mille kaugus oma tähest võimaldaks elu, kuid tema täht oli Päikesest väiksem ja jahedam punane kääbus. Kepler 452b tiirleb aga Päikese peaaegu täpse klooni ümber. Nüüd otsivad SETI teadlased planeedilt elu märke.

Tuleb märkida, et Kepleri 452b päike on meie omast 1,5 miljardi aasta võrra vanem, mis võib tähendada, et tema pinnal olevad ookeanid on aurustunud, mis aga omakorda vähendab võimalust, et planeedil võiks elu olla. Teisalt annab see põneva võimaluse piiluda Maa tulevikku ja sellesse, mida päikese vananemine ja erksamaks muutumisega kaasnev kasvuhooneefekt endaga kaasa toob.