Võimud tegid reidi ligi 20 nn "sünnitushotelli", kuhu enamasti Hiinast pärit rasedad naised on sõitnud sünnitama makstes hotellipidajale kuni 45 000 eurot, et tuua oma laps ilmale Ameerika Ühendriikide pinnal, vahendab Reuters.

USA põhiseaduse kohaselt on kõigil riigis sündinutel automaatselt õigus kodakondsusele sõltumata päritolust. Immigratsiooniametnike sõnul ei ole tegelikult USAsse sünnitama sõitmine ebaseaduslik, ametivõimud kahtlustavad aga, et taoline äri võib olla seotud muude seaduserikkumistega nagu viisa- ja maksupettused ning rahapesu.

Sünnitusturim arvatakse olevat kestnud juba mitmeid aastaid otsustades veebilehtedel, ajalehtedes ja sotsiaalmeedias ilmunud kuulutuste järgi, kus taolised hotellid oma teenuseid reklaamivad. Nende aastate jooksul on hotellid teeninud sadu tuhandeid eurosid ja neis on sündinud vähemalt 400 last.

Taolise skeemi järgi kodakondsuse saanud laps võib suureks saades naasta USAsse ja taotleda elamisluba ka oma pereliikmetele.

Kallimad sünnitusturismi paketid sisaldavad muuhulgas ka lapseootuse aja sisustamist - klient viiakse Disneylandi ja kaubanduskeskustesse ning isegi lasketiiru.