USA välisministeerium ruttas kohe pärast artikli avaldamist informatsiooni ka ametlikult kinnitama. John Kerry pressisekretär Jen Psaki teatas, et luureinformatsiooni kohaselt on Venemaa viinud väed Ukraina piiri äärde ja on valmis neid iga kell üle piiri saatma ja separatistide käsutusse andma.

"Kreml on viinud raskerelvastust riigi edelaossa, sealhulgas relvastust, mida kasutavad ukrainlased, kuid Vene aktiivväed enam ei kasuta," ütles Psaki.

CBS News riikliku julgeoleku ekspert David Martin lisas, et relvastus on kõigest mõne kilomeetri kaugusel Ukraina piirist ja viimastel päevadel on Putini administratsioon sinna veel lisaks saatnud 2000 kuni 4000 sõjaväelast.

Brennani sõnul on Valge Maja hinnangul Vene vägede arv "märkimisväärne".

"Nii Ukraina territooriumi lähedale ei ole Vene väed pärast Krimmi invasiooni veel tulnud. Meil on ka infot, et lisatankid on stardiks valmis," rääkis Psaki.

Valge Maja ja president Barack Obama pressisekretäri asetäitja Josh Earnest ütles, et sündmusi jälgitakse väga tähelepanelikult. "Me ei aktsepteeri ühelgi ettekäändel mingisugust Vene vägede kasutamist Ida-Ukrainas," ütles ta.

Earnesti sõnul on neil informatsiooni ka Venemaa kaitseministeeriumi plaanist luua Ukrainasse sõjaväekoridorid. "Need teated on murettekitavad," lisas ta.

Venemaa on seni eitanud separatistide ja terroristide igasugust toetamist.