Uudisteagentuuri Reuters teatel sisaldub lähipäevil avaldatavates tuhandetes dokumentides diplomaatide raporteid, mis seonduvad Vene, Afganistani ja teiste Kesk-Aasia riikide poliitikute korruptsioonikahtlustega. Etteheited on nii mõnelegi valitsusele meelehärmi valmistavad, kirjutab YLE Uutiset.

Venemaa ajalehe Kommersant teatel võivad lekked kahjustada Ameerika Ühendriikide ja Venemaa suhteid. Lehe andmetel on lekete seas raportid Venemaa ja USA diplomaatide kõnelustest ning hinnangud Venemaa poliitilise olukorra ja riigijuhtide “vähem meeldivatest omadustest”.

Iisraeli ajalehe Haaretz andmetel on USA suursaatkond hoiatanud juudiriigi välisministeeriumi, et osa leketest võib puudutada Iisraeli.

Londonis tegutseva ajalehe al-Hayat ja Washington Posti andmetel ollakse avalikustamas ka dokumente Türgi abist al-Qaidale ja USA toest kurdi äärmusorganisatsioonile PKK.

Wikileaksi varasemad lekitamised on sisaldanud Iraagi ja Afganistani sõdadega seonduvaid salajasi materjale. Ameerika Ühendriikide kinnitusel seadsid lekitamised ohtu rahvusliku julgeoleku ja ka mõned konkreetsed isikud.

Wikileaks on teatanud Twitteris, et uus dokumentide lekitamine on seitse korda suurem kui oktoobris aset leidnud 400 000 dokumendi lekitamine.