Nädal aega tagasi ründas Miamis 31aastane Rudy Eugene kodutut meest ja sõi tal peaaegu kogu näo ära, kuigi kodutu oli samal ajal veel elus. Kodutu päästmiseks tulistas politsei Eugene'i pihta mitu kuuli, sest ühest ei piisanud ta peatamiseks.

Teisipäeval olevat 21aastane Alexander Kinyua Marylandist üles tunnistanud oma toakaaslase tapmise ja tema südame ja aju söömise.

Kanadas otsib aga politsei pornonäitlejat, kes tappis noore mehe, sõi ta liha, tükeldas surnukeha, seksis surnukeha tükkidega ja saatis surnukeha tükke Ottawa linna eri osadesse laiali.

Huffington Post küsis seetõttu USAs rahvatervise eest vastutavalt asutuselt Centers for Disease Control and Prevention (CDC), kas käimas on zombide rünnak inimkonna vastu. Asutus eitas zombide rünnakut.

CDC pressiesindaja David Daigle teatas, et "CDC ei tea viirust või konditsiooni, mis võiks surnuid ellu äratada (või tekitada zombilaadseid sümpotmeid)."

See ei takistanud aga ameeriklasi muretsemast ning Huffington Posti sõnul muutus "Zombie apocalypse" reede hommikuks Google'is kolmandaks kõige populaarsemaks otsinguks USAs.

Kanadas on ka tehtud üks uuring selle kohta, kuidas käituda, kui zombid hakkaksid tõepoolest maa peal möllama. Uuring tõdes, et inimkonna päästmiseks tuleks zombide ülestõus kiirelt ja jõuliselt maha suruda.