USA välisministri Mike Pompeo ja Põhja-Korea töölispartei keskkomitee aseesimehe Kim Yong-choli kohtumine õhtusöögil kestis umbes 90 minutit ja pärast selle lõppu ei antud väljas oodanud ajakirjanikele mingeid üksikasjalikke kommentaare, vahendab Reuters.

Pompeo ütles ainult, et õhtusöök oli suurepärane ja söödi Ameerika veiseliha.

Pole teada, kas kaks meest saavutasid mingit edu pikaajaliste erimeelsuste lahendamisel Washingtoni ja Pyongyangi vahel, mis lõpetaks aastakümneid kestnud vaenulikud suhted.

Varem eile jättis Valge Maja avatuks võimaluse, et Trumpi ja Kimi tippkohtumine leiab aset 12. juunil Singapuris, vaatamata sellele, et Trump teatas hiljuti selle tühistamisest.

USA välisministeeriumi kõrgetasemeline ametnik ütles õhtusöögi ajal ajakirjanikele, et Pompeo ja Kim Yong-chol püüavad teineteist tundma õppida pärast kaht kohtumist sel aastal Põhja-Koreas.

Ametnik lisas, et enne igasugust tippkohtumist peab Pyongyang selgeks tegema, mida nad on valmis tegema. Trump võib teha otsuse lennata või mitte lennata igal ajal, kui soovib. Kui ei saavutata piisavat edasiminekut, mis viiks produktiivse tippkohtumiseni Trumpi ja Kim Jong-uni vahel, suurendatakse ametniku sõnul survet Põhja-Koreale ja ollakse valmis päevaks, kui nemad on valmis.