Oma väidete tõestuseks esitab USA riigidepartemang faktid:

- Venemaa jätkab märkimisväärse koguse varustuse koondamist Edela-Venemaale. Selle varustuse hulgas on sellist tüüpi tankid, mida Vene sõjaväes enam ei kasutata, soomukid, raketiheitjad, suurtükid ja õhutõrjesüsteemid. Venemaa on kahekordistanud tankide, soomukite ja raketiheitjate arvu varustuse koondamispaigas. Sinna on saabunud ka arenenumad õhutõrjesüsteemid.

- USA on kindel, et Moskva mobiliseerib täiendavalt tanke, mis ei ole enam Vene armee aktiivses kasutuses, et saata need sellesse samasse koondamispaika.

- USA on mures, et suur hulk sellest varustusest antakse üle separatistidele, sest USA on kindel, et Venemaa on juba varustanud neid sellest samast koondamispaigast tankide ja raketiheitjatega.

- Saada olev informatsioon viitab sellele, et Moskva on hiljuti separatistidele üle andnud nõukogudeaegseid tanke ja suurtükke ning nädalavahetusel ületasid piiri mitmed sõjaväesõidukid.

- Sotsiaalmeedias levivad videod separatistide sõjaväekonvoidest viitavad sellele, et Venemaa on ainuüksi eelmisel nädalal varustanud võitlejaid ilmselt vähemalt kahe tosina täiendava soomuki ja suurtükiga ning umbes sama paljude sõjaväeveokitega.

- 14. juulil üles pandud avalikult kättesaadavad videod Luganski konvoist teel Donetskisse paljastasid vähemalt viis tanki T-64, neli soomukit BMP-2, raketiheitjad BM-21, kolm järelveetavad tankitõrjekahurit, kaks õhutõrjesuurtükki ZU-23-2 ja ilmselt miinipilduja 2B16.

- Izvarõne piiripunkti lähedalt Krasnodonist pärit video 11. juulist näitas kaht soomukit BTR, kaht tankitõrjesuurtükki ja mitmeid veokeid teel läände Donetski suunas.

- 11. juulil Donetskis filmitud video näitas konvoid kolmest soomukist BMD-2, kaht BMP-d ja granaadiheitjat 2S9 ning üht BTR-60.

- Pärast mitme linna tagasivõtmist eelmisel nädalavahetusel avastasid Ukraina võimud relvalaod, mis nende kinnitusel on pärit Venemaalt.

- Ukraina jõud on avastanud suure koguse muud Venemaalt tulnud sõjavarustust, millel on kaasas ka vastavasisuline dokumentatsioon, mis Vene päritolu kinnitab.

- Fotod hävitatud või kasutuskõlbmatuks muudetud separatistide varustusest Ida-Ukrainas on kinnitanud, et osa sellest varustusest tuleb Venemaalt.

- Jõupingutused separatistlike võitlejate värbamiseks laienevad Venemaal ning separatistid otsivad vabatahtlikke, kellel on selliste raskerelvade nagu tankide ja õhutõrjesüsteemide kasutamise kogemus. Venemaa on lubanud Donetski rahvavabariigil Moskvas värbamiskeskuse sisse seada.

- Ukraina piloot Nadia Savtšenko, kellel on olnud väljapaistev karjäär Ukraina relvajõududes, rööviti separatistide poolt juuni keskel. Nüüd hoitakse teda vangis Venemaal Voronežis. Ukraina valitsuse andmetel viisid ta Venemaale separatistid.

- Venemaa jätkab uute vägede saatmist äärmiselt lähedale Ukraina piirile. USA-l on informatsioon, et märkimisväärne arv uusi üksusi on piirile ümberpaigutamisel.