„Ma olen kindel, et Putin tahab meie allianssi hävitada, aga mitte seda rünnates, vaid seda killustades,“ ütles Hodges oma kõnes sõjalistele ja poliitilistele juhtidele Berliinis, vahendab Daily Telegraph.

Hodges hoiatas, et Putin võib üritada destabiliseerida mõnda NATO liiget, kasutades mässulisi võitlejaid nagu Ida-Ukrainas või muid varjatud sõjapidamise vorme.

Venemaa varjamatu rünnaku puudumisel võivad mõned NATO liikmed olla vastu Washingtoni leppe artikli viis käivitamisele.

„Kui artikkel viis on läinud, on meie allianss läbi,“ ütles Hodges.

Ta kutsus üles paigutama Ameerika tanke NATO idatiiva riikidesse Putinile heidutuseks.

Hodgesi sõnul on ta teinud ettepaneku tankide paigutamiseks Poolasse, Leetu, Lätti, Eestisse, Rumeeniasse ja Bulgaariasse.

USA on juba nõustunud saatma vägesid Poolasse ja kolme Balti riiki.

Hodges kutsus NATO riike Ukraina kriisi tõttu säilitama kaitsekulutusi.

Ühendkuningriik on üks ainult neljast NATO liikmest, kes praegu täidab kahe protsendi eesmärki,“ ütles Hodges. „24 on juba sellest allpool ning paljud neist on selgelt allpool.“

Saksamaa sõjalise varustuse puudujääke nimetas Hodges lubamatuks.

Euroopa Liidus juhtrolli võtva Euroopa kõige võimsama riigi jaoks on lubamatu, et tal on helikopterid, mis ei lenda, või lennukid, mida ei saa kasutada,“ ütles Hodges.

Ukrainas on USA strateegia „tõsta president Putini jaoks hinda“, toetades Ukraina valitsusvägesid, teatas Hodges.

„Me võiksime anda Ukrainale tuhat tanki ja nad ei vallutaks Ukrainat kunagi. Keegi ei oota, et Ukraina Venemaa alistaks, see pole asja mõte,“ ütles Hodges. „Me peame tõstma Putini jaoks hinda. Praegu on ta toetus kodumaal 85 protsenti. Aga kui emad hakkavad nägema poegi surnult koju tulemas, kui hind tõuseb, toetus kodumaal langeb.“

Hodgesi sõnul on Venemaal Ukrainas 12 000 sõjaväelast.

„Kui te ei usu nüüd, et Venemaa on Ukrainas otseselt seotud, ei usu te seda mitte kunagi. Te ei taha seda uskuda,“ ütles Hodges.

Hodges süüdistas Venemaad püüdes saada oma kontrolli alla Doonau jõe suue, mis võtaks kägistamishaardesse Kagu-Euroopa riikide majandused.

Islamiriigiga võitlemise strateegia kohta ütles Hodges ilustamata: „On inimesi, kes tuleb tappa.“