Kümme debatil osalenut segasid teineteisele sageli vahele ning ei puudunud ka isiklikud rünnakud, vahendab Reuters.

Florida senaator Rubio ei lasknud end häirida Florida endise kuberneri Jeb Bushi rünnakust tema sagedaste puudumiste aadressil senati istungitelt.

„Astuge lihtsalt tagasi ja laske kellelgi teisel töö üle võtta,“ ütles Bush, kommenteerides ühe Florida ajalehe juhtkirja, milles toodi esile, et Rubio on puudunud sel aastal kolmandikult hääletamistelt senatis.

Rubio vastas, et Bush tõstatab selle küsimuse ainult sel põhjusel, et nad kandideerivad samale kohale ning keegi on Bushi veennud, et Rubio ründamine aitab teda.

Märgina selle kohta, et etteennustamatu vabariiklaste kampaania võib siseneda uude faasi, jäid Trump ja Carson sageli kahetunnise debati käigus Rubio ja Cruzi varju.

Texase senaator Cruz skooris uudistemeediat rünnates. Ta ignoreeris küsimust võlalimiidi kohta ja kritiseeris telekanali CNBC debatimoderaatoreid kandidaatidele esitatud küsimuste eest.

„Seni sellel debatil esitatud küsimused illustreerivad seda, miks Ameerika rahvas ei usalda meediat,“ ütles Cruz. „See ei ole puurivõitlus. Kuidas oleks olulistest teemadest rääkimisega?“

Kohal viibinud publik reageeris kiiduavaldustega.

Debatt, mis pidi keskenduma USA majandusele, eksis teemast korduvalt kõrvale. Vabariiklaste rahvuskomitee astus seetõttu erakordse sammu ja kritiseeris väitluse korraldanud telejaama.

„CNBC moderaatorite etteaste oli äärmiselt pettumustvalmistav ja tegi nende televõrgule, meie kandidaatidele ja valijatele karuteene,“ teatas vabariiklaste rahvuskomitee esimees Reince Priebus.

Sotsiaalmeedias anti positiivne hinnang Cruzile. Sotsiaalmeediat jälgivate analüütikute platvorm Zoomph leidis, et kõige suurema aktiivsuse kutsus esile just Cruz.

Trump kordas oma lubadust olla presidendina suur läbirääkija. Samas ütles ta, et veenis CNBC-d debati aega lühendama, et „me võiksime siit kaduda, kus kurat“.

44-aastase Rubio kandidatuuri kohal on ühe peamise küsimusena seni rippunud kogenematus. Varasemates väitlustes on ta jäänud teiste kandidaatide varju.

Kolmapäevaseks väitluseks näis ta aga paremini valmistunud olevat. Kui Rubiolt küsiti tema isiklike rahaasjade kohta, viitas ta oma Miami Kuuba päritolu ameeriklase töölisklassi juurtele ning kasutas korduvalt oma elulugu vahendina sideme tekitamiseks äraelamisega raskustes olevate inimestega.

„Ma ei muretse oma rahaasjade pärast, ma muretsen argiste ameeriklaste rahaasjade pärast,“ ütles Rubio. „See debatt peab olema sellest.“