„Meie ähvardus, et sõja puhkemisel Euroopas võtame sellest osa, on tühine,“ leidis Pettyjohn, kelle meelest ei ole ameeriklastel enam soovi võõrastel maadel sõdida.

„Me teeme kõik, mis meie võimuses, et Vene imperialismi heidutada. Venemaa peab pidama lugu Lääne-Euroopa mõjusfäärist, nagu Lääne-Euroopal tuleb lugu pidada nende omast,“ märkis ta. „Ameerika on siinkohal parimaks vahendajaks senikaua, kuni see austab Venemaa huve nii, nagu austab Lääne-Euroopa omi.“

Pettyjohn avaldas ühtlasi toetust vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trumpile, öeldes, et toetab tema „natsionalistlikku välispoliitikat, mis peab lugu teiste suurriikide arvamusest ning on heatahtlik, mitte vaenulik“.

„Me oleme saatnud Poola 1000 sõdurit, kellest saaksid pantvangid, kui Poolal peaks Venemaaga sõda puhkema. Ma arvan, et Trump tooks nad koju,“ märkis Pettyjohn. „Ta võib tuua sõdurid koju ka Saksamaalt, Lõuna-Koreast ja Jaapanist. Need on kolm väga edukat riiki, kes peaks ise hakkama saama. Rünnaku korral oleme valmis neid juhendama, kuid ei palu enam Ameerika sõduritel nende vabaduse eest surra. See on laualt maas.“

Erupoliitiku sõnul ei saa USA enam täita rolli ülemaailmse rahuvalvaja, tuumaheidutuse tagaja, inimõiguste kaitsja ja liitlaste piiride garanteerijana. „See poliitika oli mõistlik ainult külma sõja ajal, millest möödub juba veerand sajandit,“ sõnas ta.