NBC tegevjuht Steve Burke ütles, et Williamsi tegu oli andestamatu ning see seab ohtu aastate jooksul saavutatud vaatajate usalduse kanali juhtiva uudisteankru vastu. Siiski väärib Williams Burke'i sõnul teist võimalus, vahendab Associated Press.

Williams vabandas eelmisel nädalal selle eest, et rääkis, et viibis 2003. aastal Iraagi sõda kajastades helikopteris, mis sai pihta granaadiga. Tegelikult sai pihta teine kopter ning asjaga kursis olnud veteranid paljastasid Williamsi vale. Avalikkuse reaktsioon sundis NBC-d tegutsema.

Lisaks veteranidele, keda Williamsi vale pahandas, tegi tema algne vabandus ta naerualuseks internetis. Williams väitis nimelt, et mäletab valesti. Internetis avaldati pilte, millel Williams osaleb näiteks püha õhtu söömaajal või astub esimesena Kuu pinnale.

Veidi pärast Iraagist naasmist 2003. aastal seletas Williams NBC-s, et grupp helikoptereid, millest ühes ta lendas, sai pihta granaadiga. Kümme aastat hiljem David Lettermani saates esinedes oli Williamsi lugu juba nii palju muutunud, et pihta sai kopter, kus tema viibis, mille ta nüüd on valeks tunnistanud.