Abu Saleh hukkus novembri lõpus, teatas USA sõjaväe pressiesindaja kolonel Steve Warren, kes nimetas teda Islamiriigi finantssüsteemi üheks kõrgemaks ja kogenumaks lüliks, vahendab AFP.

„Abu Saleh oli finantsvõrgustiku kolmas liige, kelle me oleme tapnud,“ lisas Warren, võrreldes teda Islamiriigi rahandusministriga.

USA välisministeeriumi terroristide mustas nimekirjas on Abu Saleh kirjas 42-aastase iraaklase Muwaffaq Mustafa Muhammad al-Karmushina.

„Tema ja tema eelkäijate tapmine kaotab teadmised ja ande, mida on vaja rahastamise koordineerimiseks organisatsiooni sees,“ ütles Warren, lisades, et novembri lõpus hukkus õhurünnakutes veel kaks Islamiriigi rahakogumisvõrgustikus olulist meest.

USA rahandusministeeriumi terrorismi ja finantskuritegude alamsekretär Adam Szubin ütles, et Islamiriik saab suurema osa sissetulekutest majandustegevusest oma kontrollitud territooriumil, kus on välja kuulutatud kalifaat.

Islamiriik on väidetavalt saanud üle 500 miljoni dollari mustal turul naftat müües, rüüstanud pangaseife Iraagis ja Süürias ning kogunud miljoneid väljapressimise abil.

Kuid oma riigilaadse moodustise ülalpidamiseks on vaja püsivaid ja uuenevaid rahastamisallikaid. Selleks on vaja ligipääsu rahvusvahelisele finantssüsteemile, et liigutada raha ja kaupu importida, rääkis Szubin.