USA armee ja luureteenistuste andmeil on vähemalt neli raketti kukkunud Iraani territooriumile. Võimalike ohvrite kohta kindlad andmed puuduvad, teatab CNN.

Ka rakettide maandumispaigast pole täpsemat infot. Vene raketikandjad on paigutatud Kaspia merre, mis tähendab, et Süüriasse suunatud raketid ületavad nii Iraani kui Iraagi. Kaspia mere ja Süüria vahel paiknev suur maa-ala kuulub osaliselt Iraanile ja osa Iraagile.

Venemaa kaitseministeeriumi esindaja eitas väidet, öeldes, et kõik Venemaa tulistatud raketid tabasid sihtmärki. "Erinevalt CNN-ist ei kasuta me anonüümseid allikaid," pütles ministeeriumi pressiesindaja Igor Konašenkov Interfaxile.

USA välisministeeriumi pressiesindaja John Kirby ütles Reutersile, et nad ei suuda kinnitada väiteid rakettide kukkumisest Iraani territooriumile. "Ma ei saa infot kinnitada, ent minu meelest see näitab, et meil peavad olema kasutusel vastavad meetmed konfliktidest hoidumiseks," ütles Kirby.

USA kaitseminister Ashton Carter hoiatas NATO peakorteris peetud kõnes, et on ainult aja küsimus, millal esimesed Vene sõdurid saavad Süüria lahinguperatsioonis surma. Ühtlasi tõi ta esile Venemaa ebaprofessionaalsuse, kui USA ja Vene hävitajad sattusid üksteisele liiga lähedale.

Kolmapäeval ütles Vene kaitseminister Sergei Šoigu, et kõik neljalt laevalt tulistatud 26 raketti tabasid oma sihtmärki. Šoigu sõnul tulistati rakettidega terroristide objekte, vahendab TASS.

„Neli raketilaeva tulistasid 11 sihtmärgi pihta välja 26 merel baseeruvat tiibraketti. Objektiivse kontrolli andmetel kõik sihtmärgid hävitati, tsiviilobjektid kannatada ei saanud,“ teatas Šoigu.